Vectorworks handleidingen

Sfb-schema klasse

Binnen een BIM/Architecturaal plan zijn Sfb-klassen een handige hulp. Ze zijn al aanwezig in de Architectuur- en BIM-sjabloondocumenten die je kan terugvinden bij Vectorworks Architectuur en Vectorworks Studio. Download het Sfb-schema voor een handig overzicht. 

Webtrainingen

Design Express biedt sinds Vectorworks 2012 een gratis online leerplatform aan. Je vindt er video's over diverse onderwerpen, die je stap voor stap de basisfunctionaliteiten van Vectorworks leren. Deze videotrainingen zijn natuurlijk geen volwaardig alternatief voor onze professionele trainingen, maar ze vormen er wel een nuttige aanvulling op.

Handleidingen

Voor oudere versies van Vectorworks is er telkens een 'Aan de slag'-handboek beschikbaar. Deze handleidingen kan je gratis downloaden:

Vectorworks HELP

In Vectorworks kan je via het menu 'Help/Vectorworks help' alle informatie over Vectorworks terugvinden. Je kan deze Help-pagina ook online bekijken - handig op een tablet-pc.

Marionette nodes 

Met Marionette, de enige crossplatformtool voor grafische scripting in de bouwindustrie, kan je sinds Vectorworks 2016 als ontwerper visuele scripts bouwen die gebruik maken van Vectorworks' uitgebreide 2D- en 3D-mogelijkheden.
Wil je ook op avontuur, maar weet je niet waar te beginnen? Bekijk enkele voorbeelden (voorbeeld 1 - voorbeeld 2) op YouTube en ga zelf op ontdekking met onze lijst met Marionette-noden (knopen).

Sneltoetsen vanaf Vectorworks 2014

In Vectorworks 2014 zijn de sneltoetsen zo gelijkgetrokken met de internationale Vectorworks-versies. Deze uniformiteit maakt het makkelijker om Engelstalige videotrainingen te volgen.

  • In enkele gevallen zijn we afgeweken van het internationale model. Dit om beide Benelux- toetsenborden (qwerty en azerty) zoveel mogelijk te laten overeenkomen.
  • Zeer veel gereedschappen zijn te activeren met sneltoetsen. Deze sneltoetsen hebben vaak nog een tweede of zelfs derde functie, wanneer je ze combineert met Alt, Shift, of Alt-Shift.
  • Enkele welbekende gereedschappen zijn terug gekoppeld aan hun oorspronkelijke toets, zoals het Handje (W wordt H) of de Grijpfocus (B wordt W).

Om deze overstap te vereenvoudigen vind je in de softwaredoos een drieluikkaart met daarop de sneltoetsen voor alle gereedschappen, paletten en Methodebalk- knoppen. Dezelfde kaart kan je in een handig A4-formaat downloaden.

Sneltoetsen vanaf Vectorworks 2009

Onderstaande sneltoetslijsten zijn opgesteld voor Vectorworks 2009 en Vectorworks 2010, maar zijn ook (in grote mate) geldig voor de nieuwere versie van Vectorworks.

Diversen

Sinds Vectorworks 2011 is de menu-structuur van het programma grondig aangepast. Deze menuveranderingen worden toegelicht in dit menuoverzicht. Deze lijst is bruikbaar voor iedereen die overschakelt van Vectorworks 2010 of ouder naar Vectorworks 2011 of nieuwer.

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660