SimTread - voetgangerssimulatie in Vectorworks

Wat als we konden meten hoe een ontwerp een voetgangersstroom beïnvloedt? Dat kan met SimTread, een Japanse ontwikkeling voor Vectorworks.

 

 

SimTread simuleert de bewegingen van mensenmassa's en analyseert voetgangersstromen. Het programma is ontwikkeld door A&A, de Japanse distributeur van Vectorworks, in samenwerking met de Waseda University van Tokyo en met de Takenaka Corporation. Het programma is ook geschikt om gebouwevacuaties te simuleren.

Het programma kan gebruik maken van de Vectorworkselementen in tekening (zoals muren of trappen), maar de simulaties kunnen ook worden uitgevoerd op basis van geïmporteerde bestanden zoals PDF's, afbeeldingen of DWG's. Dit maakt de software zeer laagdrempelig en toegankelijk voor gebruikers die minder thuis zijn in Vectorworks.

De voordelen van SimTread:

  • Simuleert de evacuatie van mensenmassa's uit scholen, theaters, stadiums, exporuimtes of andere locaties waar een groot aantal  mensen samenkomen. Op basis van de simulatieresultaten kan het ontwerp aangepast worden om de evacuatie te optimaliseren.
  • Genereert data die een inzicht verschaffen in de manier waarop mensen doorheen een ontwerp bewegen.
  • Helpt om opstoppingen door forenzen te vermijden bij trein-, bus- of andere stations.
  • Simuleert de beweging van voetgangers langsheen voetpaden en helpt bij het bepalen van verkeerssignalisatie.

Enkele videos

Meer informatie

Interesse?

SimTread wordt internationaal verdeeld door Nemetschek Vectorworks. Neem voor meer informatie contact op met Design Express:

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660