BIM met Vectorworks
Vectorworks is de populairste BIM-software in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit het vijfde jaarlijkse National BIM Report. Maar liefst 29% van de respondenten gaf aan Vectorworks te gebruiken in hun BIM-workflow.

Bron: NBS National BIM Report 2015

Vanaf 2016 moeten Britse ontwerpers BIM gebruiken voor grote overheidsprojecten. Vectorworks is een aantrekkelijke partner in dat ontwerpproces - en dat wordt bevestigd door de indrukwekkende toename van het aantal Vectorworks-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk de afgelopen jaren.

"BIM wordt steeds belangrijker. Wij werken dan ook hard aan het voortdurend verbeteren van onze BIM-tools, en het promoten van transparante samenwerkingsmogelijkheden binnen de bouwsector", zegt Sean Flaherty, CEO van ontwikkelaar Nemetschek Vectorworks.

Enkele Britse BIM'ers bevestigen het belang van Vectorworks in hun BIM-workflow:

  • "Tegenwoordig gebruiken we steevast 3D in onze projecten", zegt Robert O'Leary van O'LearyGoss Architects in Bristol. Zijn bedrijf gebruikt Vectorworks Architectuur & Interieur voor projecten in de residentiële markt, de zorgsector en de openbare sector. "Dankzij dat modelleerwerk kunnen we onze ideeën bestuderen binnen de juiste context. Het risico op fouten is kleiner dankzij het omvattende BIM-model. En wordt er iets gewijzigd aan het ontwerp, dan hebben we zo weer de juiste plannen klaar."
  • Luke Bray van Axiom Architects, een bureau met zo'n 35 werknemers die vooral werken aan hotels, recreatiedomeinen en projecten in het onderwijs en in commerciële en residentiële sectoren, voegt daaraan toe: "Wij zijn nog maar net gestart met BIM - een spannende overstap van onze vertrouwde 2D-omgeving naar 3D. Geen extra softwarepakketten, geen compatibiliteitsproblemen... Alles verliep vlot, dankzij Vectorworks."

Ben je ook klaar voor BIM? Lees meer over BIM op onze website, of contacteer ons voor een gratis demonstratie van onze BIM-tools:

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660