Simplebim en Vectorworks
Wie BIM zegt, zegt productiviteit. De nieuwe samenwerking van Vectorworks met Datacubist Oy, de firma achter simplebim, past perfect in dat plaatje.

Simplebim is een BIM-softwareplatform dat de IFC-datauitwisseling tussen bouwprofessionals verbetert. Dankzij de samenwerking kunnen Vectorworks Architectuur & Interieur-gebruikers hun IFC-STP-bestanden voortaan exporteren en importeren in de simplebim-applicatie om overtollige data weg te werken. Niet-geometrische data kunnen bovendien rechtstreeks gevalideerd, aangepast en toegevoegd worden in het IFC-bestand.

"We zoeken voortdurend naar nieuwe OpenBIM-partners", zegt Jeremy Powell, product marketing director van Nemetschek Vectorworks. "We willen Vectorworks-ontwerpers immers de volledige controle bieden over hun IFC-data. En dat doen we door hen de meest baanbrekende technologieën op de markt aan te reiken." Dankzij simplebim kunnen ontwerpers, aannemers en andere bouwprofessionals IFC-data raadplegen in een modelgerichte interface die de gebruiker zelf kan configureren."

Simplebim kan daarnaast problemen in de data opsporen en verwijderen, en kan ook datastructuren bijsturen zodat ze in andere IFC-applicaties gebruikt kunnen worden. Omdat de modellen vergeleken kunnen worden met de vereisten voor IFC-data uitwisseling, kunnen projectteams een auteur bijsturen of de IFC-data zelf aanpassen in simplebim - zelfs als ze geen toegang hebben tot het originele model. Dat garandeert een gestroomlijnde communicatie in de IFC-samenwerking.

"We willen ontwerpers helpen bij BIM", zegt Jiri Hietanen, CEO van Datacubist Oy. "Om nuttige BIM-data te maken, moet je de noden van de ontvanger goed begrijpen. Zo kan je een goede workflow vinden en de juiste tools selecteren om relevante ontwerpinformatie samen te stellen. Deze nieuwe samenwerking tussen simplebim en Vectorworks moet ontwerpers helpen betere BIM-beslissingen te nemen, ongeacht hun ervaring in de materie."

Lees meer over simplebim op www.datacubist.com

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660