Build Qatar Live 2012
Build Qatar Live toont aan dat BIM en OpenBIM met Vectorworks geen holle begrippen zijn - ook niet onder hoge wedstrijdstress.

Het concept

Tijdens Build Qatar Live 2012 ontwikkelden de wedstrijdteams in 48 uur een polyvalent nieuwbouwproject voor een internationaal bekende locatie. Hiervoor gebruikten de deelnemers cloud-gebaseerde technologie evenals een hele reeks softwareplatformen.

Het evenement was een initiatief van Asite, AEC3, buildingSMART MENA & India en BIM Journal en liep van 27 tot en met 29 november 2012. Het is een onderdeel van een lopende "Build Live"-reeks, waarbij de uitwisseling van informatie tussen verschillende soorten software via het open bestandsformaat IFC in de praktijk wordt getest.

Daarbij wordt niet alleen de theoretische haalbaarheid van het OpenBIM-concept getest. Het biedt elke deelnemer de gelegenheid om zichzelf te trainen en zijn collega's te ondersteunen in Open BIM-communicatie en de technische aspecten ervan. Wat de deelnemers hiervan opsteken, kunnen ze daarna toepassen in hun eigen praktijk.

Prijswinnaar team BIM Unlimited

De professionals van team “BIM Unlimited” kwamen uit zes verschillende landen van over de hele wereld. Het team combineerde ervaring in architectuur, bouwtechniek en voetgangersgedrag met expertise in energieanalyse en BIM-managementdisciplines. Daarbij wisselden ze gegevens uit via IFC in een OpenBIM-workflow. Het ontwerp van BIM Unlimited kaapte de prijs weg voor "Best Use of BIM for Technical Assessment".

De volgende software werd gebruikt: 

  • Vectorworks® met Renderworks®
  • Scia Engineer
  • DDS-CAD, ArchiWIZARD
  • CadFaster
  • Integrated Environmental Solutions (IES)
  • SimTread

Projectbestanden

Hier vindt u de  VWX-, IFC-, PDF- en Powerpointbestanden die deel uitmaakten van het ontwerp en van de uiteindelijke inzending voor de jury. Dit project is een mooie illustratie van de mogelijkheid die Vectorworks u biedt om op korte tijd geïnspireerde ontwerpen te ontwikkelen, en dit in een groter gemengd team van professionals die gebruik maken van diverse soorten digitale tools.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660