BIM in de praktijk

Deze voorbeeldprojecten illustreren wat je met de modernste BIM-technologie van Vectorworks Architectuur & Interieur kan realiseren.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de realiteit, zijn deze voorbeelden van verschillende omvang en functie. We willen je aanmoedigen om deze projecten te onderzoeken, ermee te werken en je ervaringen of meningen met andere geïnteresseerden te delen op het Vectorworksforum.

King+King Architects: van blauwdruk tot BIM

King + King Architects, een van de oudste architectuurbureaus van de VS, heeft heel wat ervaring in vernieuwende architectuur. In deze Vectorworks-video ontdek je hoe deze trendsettende ontwerpers BIM en geavanceerd 3D gebruiken in hun pionierswerk. Verder lezen »

Vectorworks BIM-workshops: een succes

"BIM'en met Vectorworks? Kan dat dan?" Natuurlijk! En zelfs heel goed. Verder lezen »

Hoe BIM de deeltjesversneller SwissFEL mogelijk maakte

Het futuristische gebouw dat onderdak biedt aan de lineaire deeltjesversneller SwissFEL is een wonder van modern BIM. Verder lezen »

OpenBIM met Scia Engineer en Vectorworks

Vectorworks en Scia Engineer, beide IFC2x3-gecertificeerd door buildingSMART, zijn de perfecte partners in een OpenBIM-verhaal. Vectorworks als ontwerpoplossing, Scia Engineer voor het analyseren en ontwerpen van multimateriaalconstructies. Verder lezen »

Ontdek BIM met Vectorworks 2016

BIM met Vectorworks? Kan dat dan? Verder lezen »

Vectorworks voor BIM

Vectorworks en BIM, dat is de perfecte combinatie. Risko Reuvers van het Nederlandse Heren 5 vertelt er alles over in een boeiende presentatie. Verder lezen »

BIM met Vectorworks

Vectorworks is de populairste BIM-software in het Verenigd Koninkrijk. Dat blijkt uit het vijfde jaarlijkse National BIM Report. Maar liefst 29% van de respondenten gaf aan Vectorworks te gebruiken in hun BIM-workflow. Verder lezen »

BIM-verbeteringen in Vectorworks 2015 SP3

Service Pack 3 van Vectorworks 2015 biedt enkele leuke verbeteringen voor BIM'ers. Verder lezen »

Heren 5 op BIMcamp

Drie keer Vectorworks BIMcamp, drie keer een succes. Bekijk de boeiende presentatie van Heren 5 nu online. Verder lezen »

BIMcamp in Nederland

Dit voorjaar organiseert Design Express 3 BIMcamps in Nederland en België. De eerste twee edities waren alvast een succes. Verder lezen »

Vectorworks BIMcamp

Kom jij op 10 februari, 12 februari of 19 maart ook naar het gratis Vectorworks BIMcamp? Verder lezen »

Simplebim en Vectorworks

Wie BIM zegt, zegt productiviteit. De nieuwe samenwerking van Vectorworks met Datacubist Oy, de firma achter simplebim, past perfect in dat plaatje. Verder lezen »

Build Qatar Live 2012

Build Qatar Live toont aan dat BIM en OpenBIM met Vectorworks geen holle begrippen zijn - ook niet onder hoge wedstrijdstress. Verder lezen »

BIM award op Build Qatar Live

Vectorworks heeft een BIM-award gewonnen op de wedstrijd "Build Qatar Live". Het teamwerk van de ploeg "BIM Unlimited" leverde na 48 uur de prijs voor "Best use of BIM for technical assessment" op. Verder lezen »

EGM architecten ontwerpt Erasmus-Ziekenhuis Rotterdam

Het 200 man sterke EGM architecten verlegt zijn grenzen met een uitbreiding van 300.000m2 voor het Erasmus-ziekenhuis te Rotterdam. Verder lezen »

Soerad Clinic: tijd & geld winnen met BIM

Het portugese Inoxidar is gespecialiseerd in openbare gebouwen en kleinere woonprojecten. Voor Torres Vedras ontwierpen ze op een zeer beperkt oppervlak een ziekenhuis met een complex programma. Verder lezen »

Ellicott Heights

Met een oppervlak van ca. 115.000 m2 illustreert deze proof of concept dat Vectorworks ook de grotere BIM-projecten probleemloos aan kan. Verder lezen »

BIM in tien lessen

In het laatste e-magazine van het architectenplatform 'world architects' verscheen een artikel dat in tien korte stappen geïnteresseerde lezers inwijdt in BIM. Verder lezen »

McGregor Coxall: Levendige waterstraten

Voor het Australische landschapsarchitectuurbureau McGregor Coxall is een ontwerp meer dan een oplossing voor een bestaand probleem. Verder lezen »

D.C. Riverside Office Building

Het D.C. Riverside Office Building is een kantoorgebouw van een van vijftal bouwlagen in een stedelijke context met een oppervlakte van ca. 29.350 m2. Verder lezen »

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660