Vectorworksprojecten

De voorbeeldprojecten hieronder lichten een tip van de sluier en illustreren wat onze klanten met de modernste Vectorworkstechnologie realiseren.

De volledige lijst van alle voorbeeldprojecten vind je bij Vectorworks Studio.

 

RealVisuals: de kracht van 3D-scanning

Misschien heb je hun presentatie gezien op de Vectorworks Gebruikersdagen vorig jaar. Misschien heb je nog nooit van hen gehoord. Maar voor architecten is RealVisuals sowieso een naam om te onthouden. Verder lezen »

King+King Architects: van blauwdruk tot BIM

King + King Architects, een van de oudste architectuurbureaus van de VS, heeft heel wat ervaring in vernieuwende architectuur. In deze Vectorworks-video ontdek je hoe deze trendsettende ontwerpers BIM en geavanceerd 3D gebruiken in hun pionierswerk. Verder lezen »

Hoe BIM de deeltjesversneller SwissFEL mogelijk maakte

Het futuristische gebouw dat onderdak biedt aan de lineaire deeltjesversneller SwissFEL is een wonder van modern BIM. Verder lezen »

BUUR: Bureau voor urbanisme

BUUR is gevestigd in een voormalige brouwerij aan de Leuvense Vaartkom. Een indrukwekkend renovatieproject met een monumentale inkomhal, in een stadsdeel dat het bureau vroeger zelf onder handen nam. Want BUUR - kort voor 'Bureau voor Urbanisme' - is gespecialiseerd in stedenbouw. Verder lezen »

Hamonic+Masson: Wervelende Parijse skyline

New York, Hong Kong, Dubai... Iconische skylines van steden waar the sky wel degelijk the limit is. Niet zo in Parijs, een wereldstad die er decennialang strikte hoogbouwregels op nahield om het historische uitzicht te beschermen. Verder lezen »

Brutopia: een Brussels droomproject

De participatieve groepswoning Brutopia bewijst dat ecologisch en betaalbaar wonen mogelijk is, én tegelijkertijd prijzen kan winnen. Verder lezen »

Maryn Hekker: winnares van Your World Reimagined

Toen studente Maryn Hekker enkele maanden geleden de Vectorworks-ontwerpwedstrijd 'Your World Reimagined' ontdekte, kon ze nooit vermoeden dat haar afstudeerproject de hoofdprijs zou wegkapen. Een verhaal over visie en jeugdig enthousiasme. Verder lezen »

SUEP.: Organische architectuur in Japan

Yoko Suemitsu richtte in 2004 SUEP. op, een ontwerpbureau met een focus op "organische architectuur die via design en techniek een evenwicht zoekt met haar omgeving". Gedreven door dezelfde passies vervoegde haar man Hirokazu Suemitsu enkele jaren later het bedrijf. Verder lezen »

Torsten Hild: een ongewone benadering van design in Zweden

Torsten Hild is een gerenommeerd interieurarchitect die vaak in de prijzen valt.Hij is samen met zijn vrouw, Eva Hild, een bekend beeldhouwster, mede-eigenaar van de firma 2Hild. Verder lezen »

BOLLES + WILSON: Duitse creativiteit

Japan, Australië, Denemarken, Korea of Duitsland... Bolles + Wilson verovert architecturale harten over de hele wereld. Ook in de Lage Landen kan u genieten van hun eigenzinnigheid, dankzij het Luxor-theater en andere projecten aan de Rotterdamse Kop van Zuid, of recenter de Raakspoort in Haarlem.   Verder lezen »

Division1 architects: ontwerpen die het verschil maken

Division1 architects maakt verfrissende en duurzame ontwerpen en zet materialen in op een ongebruikelijke manier. Getuige daarvan zijn The Lacey en een gebouw op de Church Street in Washington. Het gaat er om dingen te doen die zinvol zijn en een positieve impact hebben. Verder lezen »

Franklin Ellis: gebouwen realistisch visualiseren

Het architectenbureau Franklin Ellis Architects in het Engelse Nottingham gebruikt voor zijn projecten 3D-animaties. De klanten waarderen die animatiefilms, omdat ze aan de hand daarvan een direct zicht krijgen op het ontwerpproces. Verder lezen »

bulthaup: de keuken als levensstijl

bulthaup staat al decenia bekend als trendsetter in de keukenbranche. Verschillende bulthaup-verdelers in België en Nederland maken hun ontwerpen en technische tekeningen met Vectorworks. Verder lezen »

Daniel Libeskind: bezieling vastleggen met Vectorworks

Daniel Libeskind is afkomstig uit het naoorlogse Polen en is opgeklommen tot een van de meest geprezen architecten en ontwerpers van de wereld en tot een prominent hedendaags denker. Tijdens zijn klim maakte hij veel interessante bochten. Verder lezen »

De Monte Rosa-hut: duurzaam onderdak in de Alpen

De universiteit ETH in Zürich, het innovatieve en gerenommeerde architectenbureau Bearth & Deplazes Architekten, de legendarische Swiss Alpine Club (SAC) en Vectorworks-software vormden samen een team om de nieuwe Monte Rosa-hut te ontwerpen en te bouwen. Verder lezen »

De nieuwe Toni-wijk in Zurich-west

Het Toni-Areal is een essentieel onderdeel van het plan dat nieuw leven moet blazen in het stadsleven van Zürich-West. Het project biedt ruimte aan de Hogescholen voor Kunsten en voor Toegepaste Wetenschappen in Zürich, voor culturele evenementen en appartementen. Verder lezen »

vitra. ontwerpen op zijn allerbest

Vitra is enthousiast over het gebruik van de Vectorworks Architectuur-software om zijn bekroonde ontwerpen tot stand te brengen en zijn werkstromen te optimaliseren. Verder lezen »

EGM architecten ontwerpt Erasmus-Ziekenhuis Rotterdam

Het 200 man sterke EGM architecten verlegt zijn grenzen met een uitbreiding van 300.000m2 voor het Erasmus-ziekenhuis te Rotterdam. Verder lezen »

Nero en het gebouw in de bomen

Met het Gebouw in de Bomen tekende het bureau Nero de uitbreiding van de provinciale Antwerpse kunsthumaniora. Typisch voor deze Gentse architecten is dat de omgeving mee het gebouw bepaalt. Verder lezen »

tecARCHITECTURE uit L.A. ontwerpt hoofdkantoor Inotera

Met behulp van VectorWorks geeft tecARCHITECTURE uit Los Angeles een nieuwe invulling aan het traditionele model van een kantoorgebouw voor het hoofdkantoor annex productiebedrijf van Inotera in Taipei. Verder lezen »

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660