01. Heb ik Vectorworks Standaard of een brancheversie nodig?

Vectorworks Standaard is een instapversie voor wie slechts af en toe technische tekeningen maakt. Wie op regelmatige basis naar de muis grijpt, is beter af met een van de brancheversies zoals Architectuur & Interieur, Tuin & LandschapInterieurbouw of Spotlight.

naar boven

02. Hoe lang duurt het voor ik Vectorworks onder de knie heb?

Bij de ontwikkeling van Vectorworks wordt er bijzondere aandacht besteed aan de interface en de transparantie van het gebruik. Op korte tijd ben je dan ook productief aan het werk met Vectorworks.  Na een driedaagse cursus heb je het 2D-aspect van Vectorworks al onder de knie. Voor 3D heeft u nog een extra dag nodig.

Design Express ondersteunt daarnaast ook de autodidact: op het trainingsportaal vind je trainingsvideo's, tips en tricks en tutorials. In deze gratis handleiding voor beginners en gevorderden wordt stap voor stap uitgelegd hoe je bepaalde technieken moet gebruiken in Vectorworks. Dit gratis materiaal wordt aangevuld met informatie op het portaal van Vectorworks Service Select.

naar boven

03. Welke onderhoudskosten heb ik na de aanschaf van Vectorworks?

Eenmaal je Vectorworks hebt gekocht, kies je zelf of je wilt investeren in een onderhoudscontract of in upgrades. Doe je dit liever niet, dan is dat geen enkel probleem: Design Express, de distributeur van Vectorworks, verplicht je op geen enkele manier om te upgraden of een contract af te sluiten. Design Express biedt wel een aantal services aan, gaande van gratis service packs, over online training tot individuele softwareontwikkeling. Wil je graag maximale kostentransparantie en continuïteit, dan is Vectorworks Servcie Select een zeer interessante oplossing.

naar boven

04. Welke mogelijkheden biedt Vectorworks voor gegevensuitwisseling?

Vectorworks ondersteunt een groot aantal import- en exportformaten, waardoor je altijd verzekerd bent van een kwalitatieve en volledige gegevensuitwisseling. Je kan probleemloos alle plannen naar een van de DXF/DWG-versies exporteren, volledig afgestemd op het CAD-pakket van je projectpartners. Je klanten stuur je PDF's, JPG's, TIF's enzovoort van tekeningen en visualisaties. Vele andere formaten (SAT, 3DS, EPS, PCT, WMF, STL, IGES, IFC enzovoort) verzekeren de gegevensuitwisseling met grafische en DTP-programma's, rekensoftware, visualisatiepaketten, databanken, andere BIM-software en veel meer. Opgelet: de uitwisselingsmogelijkheden hangen af van de versie die je gebruikt. Vectorworks Standaard heeft een beperkte uitwisselingslijst.

naar boven

05. Kan ik mijn licentie op een Mac en een PC installeren?

Ja. Je kan dezelfde dongel (hardwaresleutel) op elke computer gebruiken waarop je Vectorworks geïnstalleerd hebt. Zelfs al is de ene computer een Mac en de andere een Windows-machine.

naar boven

06. Kan ik met Vectorworks ook een 3D-model bouwen?

Natuurlijk. Vectorworks heeft een grote verzameling aan intelligente 3D-objecten zoals muren, ramen, deuren, trappen, vloeren enzovoort die je gemakkelijk kan instellen en aanpassen. Maar je kan ook gebruik maken van een van de vele modelleergereedschappen om zowel strakke als organische vormen te modelleren. Met de Sketchup®-achtige push-pull-tool heb je je op maat gemaakte 3D-model ook snel getekend. En dankzij de Parasolid-3D-motor ben je zeker van de beste kwaliteit.

Dankzij de geïntegreerde visualisatietool Renderworks maak je overtuigende fotorealistische beelden of animaties van het 3D-model. Het spreekt voor zich dat je het 3D-model ook kan afwerken in andere software, zoals bijvoorbeeld het hoogwaardige CINEMA 4D, dat op een dynamische manier aan Vectorworks kan worden gekoppeld.

naar boven

07. Is er een studentenversie van Vectorworks?

De Vectorworks-studentenversie bevat alle functies van Vectorworks en wordt voor de duur van de studie gratis ter beschikking gesteld. Let op: de bestanden die je met zo'n studentenversie maakt, zijn niet compatibel met de commerciële versies. Vectorworks Education kan je gratis online aanvragen.

naar boven

08. Kan ik Vectorworks in teamverband gebruiken?

Vectorworks gebruikt de zogenaamde abonnement- of referentietechnologie. Die laat toe om met verschillende teamleden tegelijkertijd aan hetzelfde project te werken. Met deze technologie kan je symbolen, plandelen of volledige lagen met anderen delen. Met behulp van zogenaamde werkgroepmappen kunnen alle medewerkers dezelfde instellingen delen, zoals symboolbibliotheken, standaardkleuren, sjabloondocumenten, arceringen, standaard laagstructuren en veel meer.

naar boven

09. Kan ik mijn plan direct in Vectorworks lay-outen?

Planpresentaties stel je rechtstreeks in Vectorworks samen. Zo'n lay-out assembleer je aan de hand van verschillende projectzichten zoals plannen, aanzichten, perspectieven, details of doorsneden op een speciaal daarvoor bestemd laagtype. Je vult dit verder aan met tekst, grafische elementen, planhoofdingen, tabellen met oppervlaktes of hoeveelheden enzovoort.

naar boven

10. Welke grafische mogelijkheden biedt Vectorworks?

Om een ontwerp volledig tot zijn recht te laten komen, vind je in Vectorworks een grote verzameling aan efficiënte grafische tools. Ook op dit vlak is Vectorworks de maatstaf: gekleurde vlakken, vlakken gevuld met afbeeldingen, kleurverlopen, aanpasbare vectoriële motieven, arceringen, echte lijndiktes, tekeningen in schetsweergave, alle lettertypes die op uw computer staan - deze en vele andere mogelijkheden garanderen je de perfecte grafische beheersing.

naar boven

11. Krijg ik voor de aankoopprijs ook bibliotheken?

Vectorworks Standaard wordt zonder bibliotheken geleverd.

De professionele bibliotheken vind je in de brancheversies Architectuur & InterieurTuin & LandschapInterieurbouw en Spotlight. Daarin vind je tienduizenden elementen zoals symbolen van personen, designermeubilair, voertuigen, bomen, planten, sanitair, keukenaccessoires enzvoort. Ook technische en decoratieve arceringen, motieven of kleurverlopen die je in de dagelijkste praktijk nodig hebt, vind je er terug. Alle bibliotheken worden bij elke release gecontroleerd en indien nodig up-to-date gebracht.

naar boven

12. Wie mag de gratis Vectorworks Viewer gebruiken?

De Viewer is er voor iedereen die Vectorworks-bestanden wil bekijken of afdrukken. De Viewer zorgt ervoor dat repro-services of drukkerijen de tekeningen probleemloos kunnen openen en afdrukken. Klanten of bouwheren krijgen met de Viewer een duidelijk beeld op de originele plannen. Je kan de tekening niet aanpassen met de Viewer, en alle gereedschappen behalve de navigatietools zijn geblokkeerd. Met de Viewer kan je alle Vectorworks-documenten bekijken, ongeacht de brancheversie waarmee ze gemaakt werden. De Viewer kan je gratis downloaden.

naar boven

13. Wat zijn de systeemvereisten voor Vectorworks?

Vectorworks werkt op Windows en MacOS. Uitgebreide informatie over de systeemvereisten vind je hier.

naar boven

 

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660