CameraMatch
CameraMatch is een plug-in om je 3D-model realistisch te combineren met een foto van de projectsite. Een glazen bol voor architecten - en het Duitse N2M Architekten toont hoe je hem moet gebruiken.

N2M Architekten kleurt graag buiten de lijntjes. Het bureau heeft dan ook kantoren in zowel Hannover in Duitsland als in het Chinese Xi'an, en houdt van een uitdaging - of dat nu een religieuze ontmoetingplek is, of een heus masterplan. NaturParkHaus, een van de meest recente projecten, getuigt van een diepe passie voor design, en een geslaagde zoektocht naar opvallende architectuur die toch opgaat in de omgeving.

NaturParkHaus is een concept voor de parkwachtkantoren in een natuurreservaat. Omdat de zorg voor de omliggende natuur primeerde, gebruikte N2M de CameraMatch plug-in voor Vectorworks om het ontwerp rechtstreeks op foto's van de site te plaatsen. Dat resulteerde in een levensecht gerenderd beeld, dat meteen duidelijk maakte hoe het gebouw in de omgeving zou passen. "De site ligt net naast de oever van een meer", zegt Niels Vauth, architect-zaakvoerder bij N2M. "Dankzij CameraMatch konden we ons ontwerp mooi in het bestaande, zanderige landschap tonen."

N2M maakt wel vaker gebruik van CameraMatch, gaande van voorlopige volumestudies tot het finale presentatiewerk. "Zo kunnen we op elk moment in het ontwerpproces nagaan hoe het project er in realiteit zal uitzien", zegt Niels. "De nieuwe kloontool in Versie 2015 heeft de plug-in overigens nóg leuker gemaakt. Nu kunnen we gekloonde delen naar hartenlust schalen en roteren - een zegen voor ons werk."

Iets voor jou?

CameraMatch biedt je de gereedschappen om snel het perspectiefzicht van je ontwerp te combineren met een foto van de projectsite. En dankzij de maskeer-, kloon- en schaduwtools kan je je renders opwerken zonder Vectorworks te moeten verlaten.

Een CameraMatch-licentie kost €120 (€80 voor bijkomende licenties). Interessant? Contacteer ons voor meer informatie:

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660