Vectorworks 2019: wekelijkse sneak peek
Het is weer zover: de nieuwste Vectorworks-versie komt eraan! Tot aan de lancering bieden we jullie iedere week een voorproefje van de aanstormende nieuwigheden in Vectorworks 2019.

Week 5: uitgebreide ondersteuning voor modelbegrenzing

Deze week hebben we het genoegen een ware crowd pleaser voor te stellen: Vectorworks 2019 zal ook ondersteuning voor modelbegrenzing voorzien voor zichtvensters en Renderworksmethodes binnen ontwerp- en presentatielagen!

Tot nu toe was modelbegrenzing enkel mogelijk voor renderingen in OpenGL en Draadstructuur. Vanaf Vectorworks 2019 kun je deze tool ook gebruiken in alle andere gerenderde weergaven of stijlen. De creatie van sneden, aanzichten en presentatietekeningen zal binnenkort dus opvallend vlot verlopen.

Je vindt de modelbegrenzing-optie in de geavanceerde instellingen van je zichtvenster, samen met enkele andere voorkeursinstellingen, zoals het aanpassen van de rand- en vulkleur of het aanbrengen van slagschaduw van verwijderde objecten.

Laat je alvast inspireren door onderstaande video:

Week 4: 2D-componenten voor hybride objecten

2D-componenten voor hybride objecten? Er zijn toch al 2D-objecten?

Dat klopt. Eerdere versies van Vectorworks beschikken al over een 3D-component voor hybride objecten en een 2D bovenaanzicht. In de nieuwste Vectorworks-versie zijn er echter ook onder-, voor-, achter- en zijaanzichten!

Jij als ontwerper krijgt dus de volledige controle over de graad van detail in je symbolen en je parametrische objecten. Per component zijn er bovendien drie detaillevels beschikbaar. Zo controleer je ook het uitzicht van je hybride objecten op elke schaalgrootte.

Dit komt er voor jou aan:

Week 3: Beeldeffecten

Vectorworks 2019 wordt nog efficiënter dankzij de unieke Beeldeffecten. Verlies geen tijd meer bij het exporteren van je eigen ontwerp naar een onafhankelijke editor. Vanaf nu breng je de nodige wijzigingen rechtstreeks aan in je vertrouwde Vectorworks-omgeving.

Werk op eenvoudige wijze concept layouts uit. Selecteer een afbeelding of een gerenderd zichtvenster in je tekening en laat er meteen enkele kleur- en lichtbalansopties op los. Met Beeldeffecten kun je zelfs effecten creëren en bewaren, waarna je ze met de pipet gemakkelijk op een andere zichtvenster overzet.

Bekijk alle voordelen van deze uitzonderlijke tool:

Week 2: update van de Graphics Module

Snelheid, daar draait het om bij de Graphics Module update. Gedaan met de vertraging bij zoomen en pannen doorheen je ontwerp. De lange reload is verleden tijd.

Geloof je ons niet? Kijk gerust zelf:

Week 1: de klassen- en lagenfilters

In de meeste ontwerpbestanden blijven de klassen en lagen zich zodanig opstapelen dat de bestanden haast onhandelbaar worden, maar niet in Vectorworks 2019. Dankzij een nieuw en uniek tagsysteem kun je nu zoeken op trefwoorden in je klassen en lagen. Je kunt bovendien zelf de benodigde zoektermen toewijzen aan deze ontwerponderdelen. Ook filteren werd mogelijk gemaakt: selecteer de juiste eigenschappen en krijg meteen de gewenste klasse of laag te zien.

Hoe je dat doet?

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660