Exporteren. Gewoon proberen.
Heb je een Vectorworks Standaard en dacht je dat Bluebeam niet voor jou was? Dan hebben wij goed nieuws: sinds de release van Vectorworks 2018 is PDF Export ook beschikbaar voor alle Standaard-gebruikers. Genereer vlug de meest interactieve weergaven van je model, met een minimale bestandsgrootte en een maximale bruikbaarheid. Exporteren kan zowel per zichtbaar blad of als een grote batch met al je eerder bewaarde aanzichten en ontwerplagen.


Wil je de mening van je collega’s wel eens horen? Deel je pdf-bestanden dan via de Vectorworks Cloud en Bluebeam en krijg meteen te zien wat zij van je ontwerpen vinden.

Ook de exportmogelijkheden van Vectorworks Architectuur zijn toegenomen: voor al deze ontwerpers vereenvoudigt Shapefile Export nu het selectief exporteren van objecten. Je digitale bouwaanvraag indienen was nog nooit zo gemakkelijk! Exporteer je inplantingsplan (inclusief perceelsgrenzen en woningen) gewoon in de vorm van een shape-bestand, waarin alle lijn-, vlak- en puntvormige elementen correct worden weergegeven - eventueel met behoud van de 3D-data. Zelfs de GIS-data uit Vectorworks (in de vorm van records) blijven in de export bewaard.

Weet wel:

  • Shapefiles kunnen slechts één vormtype bevatten (lijnen, punten of vlakken). Als je meerdere vormtypes exporteert, zullen deze in verschillende bestanden worden opgeslagen.
  • Groepen met objecten worden bij export gesplitst in individuele polygonen, polylijnen en loci.
  • Als het originele bestand projectiedata bevat, kun je dit ofwel ongedaan maken, of je neemt de projectiedata mee (met optioneel een .prj-bestand).
  • Tekst, dimensies, werkbladen, afbeeldingen, lichten, zichtvensters of lagenkoppelingen, muren, ronde muren en een beperkt aantal 3D-objecten (waaronder extrusies, wentelingen, draadwerken, daken, vloeren, kolommen en NURBS-curven) kunnen niet worden geëxporteerd.

Heb je vragen over de precieze werkwijze bij het indienen van je digitale bouwaanvraag, neem dan zeker 'De Digitale Bouwaanvraag' een keer door, of neem contact op met ons supportteam via het online supportformulier.

Beschik je (nog) niet over Vectorworks Architectuur 2018, maar wil je het jezelf wel gemakkelijk maken door met deze software ook shape-bestanden in je workflow te introduceren, neem dan contact op met ons salesteam voor een voorstel op jouw maat:

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660