NIEUW: bespreek je projecten in Bluebeam
Wat gebeurt er als een toonaangevende BIM-software-ontwerper en een vooraanstaande ontwikkelaar van slimme samenwerkingssoftware de handen in elkaar slaan? Juist: dan stijgt jouw productiviteit!

Vectorworks en Bluebeam zien het als hun taak om jouw ontwerpproces zo vlot mogelijk te laten verlopen, inclusief het werken op afstand. Heb je een WAT-relatie (Working Apart Together) met je teamleden? Geef deze ‘partners in design’ vanaf nu vlot en overzichtelijk al je opmerkingen in real time door via pdf.

De gratis integratie van Bluebeam in de Vectorworks Cloud Service stelt je in staat om op elke plaats en op elk moment feedbacksessies te organiseren over je lopende projecten.

Laat papier dus voor wat het is en kies voor de groene aanpak van Bluebeam:

  1. Publiceer eerst je 2D- én 3D-ontwerpen als pdf in je Vectorworks Cloud. Je ruimtegegevens en je hyperlinks blijven behouden.
  2. Integreer vervolgens je Bluebeam-account in je Vectorworks Cloud-omgeving door op ‘Voeg integratie toe’ te klikken en ‘Bluebeam’ te selecteren. Volg de verdere instructies op je scherm.
  3. Selecteer nu het project waar je mee aan de slag wilt gaan. Voeg dit toe aan de Studio-sessie (rechtsboven, 'Add to Studio session'). Geef je project een gepaste naam, nodig de gewenste teamleden uit en stel eventueel een einddatum in voor de publicatie.
  4. Zodra je teamleden zijn ingelogd, kun je de live feedbacksessie starten. Selecteer hiervoor het Bluebeam-icoon links in je Cloud Services en klik op het te bespreken project. Je wordt doorverwezen naar de Bluebeam Revu-omgeving.
    Noot: dankzij de recente update van het Ruimtegereedschap in Vectorworks Architectuur worden de meegenomen ruimtegegevens nu omgezet naar originele space-elementen in Bluebeam Revu. Je hoeft deze dus niet meer opnieuw in te geven.
  5. Tijdens de sessie zie je alle op- en bemerkingen van je collega’s meteen verschijnen in je pdf.
  6. Eens de wensen en verwachtingen van alle partijen duidelijk zijn, ga je opnieuw naar je Vectorworks Cloud-omgeving. Kies de geannoteerde pdf en trek die weer binnen ('Pull marked up files'). De Revu-nota’s blijven steeds behouden en helpen je zo het overzicht te bewaren tijdens de verdere uitwerking van het project.
www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660