AR spreekt tot de verbeelding
Je eigen ontwerp alvast eens in haar toekomstige omgeving neerplanten om te zien of het je klanten bevalt? Kleine discrepanties ontdekken tussen je getekende design en de werkelijke uitvoering ervan? Voor de Vectorworks-gebruiker is het niet langer toekomstgefluister, maar wel een toegevoegde realiteit. Met behulp van de nieuwe Augmented Reality-weergavemodus op de gratis Nomad-app wek je in enkele korte klikken je ontwerp tot leven in jouw directe omgeving.

Dat AR hot is, hebben we geweten: enkele maanden geleden overspoelden de Pokéjagers de straten op zoek naar hun favoriete animatiebeest en nog dit jaar zouden ook de Harry Potterfans een vleugje magie in hun nabijheid weerspiegeld kunnen zien in een gelijkaardige AR-app.

Maar er zijn ook de meer professionele toepassingen van dit technologische speelgoed op de markt. In 2017 introduceerde Apple ARKit, een slimme softwareomgeving waarmee de iOS-gebruiker computergegenereerde beelden eenvoudig over het omringende landschap heen kan schuiven. Sindsdien schoten de ARKit-compatibele apps als paddenstoelen uit de grond, maar de 3D-designers bleven wat op hun honger zitten. Tot nu.

Na de uitwerking van haar Virtual Reality-mogelijkheden, waarbij de ontwerper zijn eigen design vanuit alle mogelijke hoeken kan bewonderen, voegt Vectorworks nu ook een AR-module toe. Het implementeren van je CAD/BIM-model in de werkelijke ruimte kost geen enkele moeite meer dankzij de eenvoudige weergavemodus in Nomad. Upload je 3D-Vectorworks-model naar de Cloud Services, kies in Nomad voor ‘View AR’, vergroot of verklein je ontwerp met enkele korte vingerbewegingen totdat het past, verplaats je doorheen de ruimte en zie hoe jouw design zich in de omgeving gedraagt.

Eindelijk is een voorlopig ontwerp niet langer een kwestie van inbeelding voor je klanten, de letterlijke verbeelding van jouw design toont hen immers wat er mogelijk is. Op die manier helpt de immersieve voorstelling zowel jou als je klanten om te beslissen waar het anders kan of moet.

Verlies de realiteit niet uit het oog en bekijk je ontwerp eens in AR.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660