Vectorworks 2018 is er!
Het is zover: Vectorworks 2018 is er. Met nieuwe, gespecialiseerde gereedschappen in Vectorworks Architectuur, Landschap, Spotlight, Vision, Studio en Standaard kunnen ook Benelux-ontwerpers uit verschillende vakgebieden binnenkort aan de slag.

Release Vectorworks 2018

 • De Verenigde Staten genieten op 12 september de primeur van Vectorworks 2018.
 • Op 4 oktober wordt de Engelstalige versie beschikbaar gemaakt voor de Benelux.
 • Op 30 oktober volgen de Nederlandstalige en Franstalige versies, met gereedschappen die aangepast zijn aan de noden van de markt in de Benelux.

“Vectorworks 2018 focust op onze gebruikers en hun workflow”, zegt CEO Dr. Biplap Sarkar. “BIM’ers zullen dat vooral merken in de multiview, de nieuwe optie om objecten rechtstreeks in een snede of binnenaanzicht te bewerken, of in de verbeteringen aan het muurgereedschap waardoor je muren zodanig kan modelleren dat ze meteen correct in plan-, snede- en binnenaanzicht verschijnen. De rechtstreekse bewerkmodus voor hoogtelijnen in het terreinmodel en de verbeterde wijze om zitplaatsen toe te voegen aan een ontwerp zijn andere voorbeelden van de toegenomen gebruiksvriendelijkheid.”

Een tweede aandachtspunt was dit keer de integratie van analyse en ontwerp. De versie voor de entertainmentwereld (al een wereldwijde topper dankzij de combinatie van Spotlight en Vision) krijgt er met Braceworks™ een analysemodule bij die ontwerpers en riggers in entertainment toelaat alles, van ontwerp over documentering tot productie, in één interface af te werken. Maar ook in andere brancheversies zullen professionals verbeteringen zoals de vereenvoudigde rekenbladen met makkelijke analyses-op-maat appreciëren.

Waar kan je naar uitkijken in Vectorworks 2018?

 • Meerdere tekenvensters tegelijk: Bekijk meerdere aanzichten tegelijk, leg de basis voor je ontwerp in één venster en voltooi het in een ander. Evalueer elk ontwerpidee in zowel 3D-, plan-, snede- als binnenaanzicht. Of begin alvast te renderen in één venster terwijl je verder werkt in het andere.
 • Bewerk objecten rechtstreeks in een snede of binnenaanzicht: Pas je model rechtstreeks in je zichtvenster aan. Voeg openingen toe, lijn ramen uit, herpositioneer deuren in verschillende lagen en vervorm muren. Alles kan. Verander je 3D-zicht vanuit een snede om je aanpassingen meteen te bekijken in 2D en 3D. Kortom: mooiere en betere tekeningen in minder tijd.

Enkele veranderingen voor architectuur en interieur:

 • Betere grafische output voor al je officiële documenten: Documenten afleiden uit een BIM-file is efficiënter geworden. Dankzij de extra grafische mogelijkheden in snedezichten van muurverbindingen en muur-, plaat- of dakcomponenten creëer je snel uitgebreide documentatie vanuit je 3D-model.
 • Muren modelleren: Bepaal individuele componenthoogtes, koppel er informatie aan en wijzig tegelijk diverse geselecteerde componenten in een eenvoudig dialoogvenster. Ook snelle aanpassingen aan de voorstelling van muren zijn mogelijk, dankzij de nieuwe optie om grafische eigenschappen per klasse aan te passen.
 • Revit-import: De import van Revit-bestanden is verder verfijnd. Meer types Revit-objecten worden omgezet naar intelligente Vectorworks-objecten. Bovendien kies je zelf hoe een Revit-object moet worden weergegeven in Vectorworks. Ook de structuur van de tekening en het bestand wordt nauwkeuriger omgezet.
 • Makkelijk aan te passen titelblokken: Personaliseer variabelen of oriëntatie, kies de informatie voor je titelblok uit een uitgebreide lijst, en bepaal stijlen voor titelblokken die je in verschillende projecten kan gebruiken.
 • Organiseer en beheer verschillende tekeningreeksen op een efficiëntere manier: Publiceer tekeningen op basis van hun uitgavedatum en het nieuwe gereedschap Bladkader, creëer en verdeel tekeningreeksen, maak rapporten doorheen de volledige projectduur of automatiseer processen die voorheen veel tijd kostten.

Enkele nieuwigheden voor entertainment:

 • Nieuwe zoomoptie voor video: Beheer eenvoudig de planning en visualisatie van videoschermen in een ontwerp. Bij projectoren en de eraan gekoppelde schermen toon je niet alleen de zoomfactor van de projector, maar ook de zone waarbinnen je het scherm kan verschuiven.
 • Meer mogelijkheden bij het invoegen van zitplaatsen.

Aanpassingen voor tuin en landschap:

 • Rechtstreekse bewerkmodus voor hoogtelijnen in het terreinmodel: Een terreinmodel aanpassen gaat vlotter dan ooit dankzij de nieuwe instellingen en rechtstreekse hoogtelijnaanpassingen in 2D. Hoogtelijnen aanpassen is nu net zo makkelijk als een polylijn veranderen.
 • Nieuwe import-/exportmogelijkheden van het opmetingsbestand bomen: Geef de bestaande terreinsituatie weer door rechtstreeks GIS en data over bestaande bomen in te lezen - geen omweg nodig via externe software. Gebruik geolocatiedata over boomsoorten om bestaande boomobjecten te creëren en bezorg die gegevens vervolgens aan klanten in Shapefile- (SHP), TXT- of DXF-formaat.

Ontdek Vectorworks 2018 op vectorworks.net/2018.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660