In de kijker: Scholencampus Panhoven
Als onderdeel van het Scholen van Morgen-programma ontwierp Bekkering Adams architecten de multifunctionele Scholencampus Panhoven te Peer. Een project dat de nodige aandacht verdient.

Het Scholen van Morgen-programma werd in het leven geroepen ter bestrijding van het grote tekort aan middelen voor scholenbouw en bestaat uit het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten.

Foto: Scagliola Brakkee Fotografie

Scholencampus Panhoven, naar een ontwerp van Vectorworks-gebruiker Bekkering Adams architecten, is met zijn 18.500 m² het derde grootste project binnen Scholen van Morgen. De verschillende onderdelen van het complex vertonen een duidelijke uniformiteit door het gebruik van grijze natuursteen voor de plinten en lichtgekleurde baksteen voor de bovenbouw. Tussen deze onderdelen ligt een groen middengebied dat overdag als speelplaats dienst doet voor de scholen en daarbuiten openbaar toegankelijk is voor omwonenden. Buiten de schooluren kunnen deze omwonenden ook gebruik maken van de sporthal.

Foto: Scagliola Brakkee Fotografie

Wat ons betreft zou dit knap staaltje van multifunctionaliteit een inspiratiebron moeten zijn voor menig ander project.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660