BIM voor stedenbouw en landschap - Lezing

Op de Dag van de Openbare Ruimte bundelen het advies- en ontwerpbureau IMOSS en Design Express hun kennis tot een toekomstgerichte lezing voor stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten. De opname van 'BIM voor stedenbouw en landschap: de brug tussen ontwerp en data' is nu online beschikbaar. Verder lezen »

Stagebedrijven gezocht

Het HMC (Hout-en Meubileringscollege) is op zoek naar enkele stagebedrijven voor hun leerlingen Interieuradviseur (BOL4), zodat ook zij de aangeleerde Vectorworks-skills kunnen oefenen in een praktijkomgeving. Verder lezen »

Inspiratie: PUUR Interieurarchitecten

In opdracht van A-Mode heeft Vectorworks-gebruiker PUUR Interieurarchitecten twee nieuwbouwpanden in een vernieuwend jasje gestoken. Het resultaat: twee kleurrijke belevingswinkels voor jong en oud in ware Soho-stijl. Verder lezen »

Modus Online

Binnenkort krijg je de nieuwe MODUS news 6 in de bus. In tussentijd kan je de vorige edities online doorbladeren. Verder lezen »

RealVisuals op Breakfast@Batibouw

RealVisuals is een studiebureau dat digitale support levert aan architecten en de erfgoedwereld, via state of the art 3D-opmeettechnieken. Daarmee creëert het bedrijf nauwkeurige, digitale plannen van bestaand patrimonium - de eerste stap in elke vorm van renovatie. Verder lezen »

Leo Van Broeck op Breakfast@Batibouw

Op vrijdag 17 februari geeft Leo Van Broeck een lezing op Breakfast@Batibouw met als thema 'Plaats maken voor natuur: duurzame verdichting en kernversterking'. Verder lezen »

Inspiratie: openingsceremonie Elbphilharmonie Hamburg

Een geweldige lichtshow ontwerpen doe je best met Vectorworks Spotlight! Dat hebben wij onthouden van de openingsceremonie van de Elbphilharmonie in Hamburg, Duitsland. Verder lezen »

Inspiratie: League of Legends World Championship

Als fervent Vectorworks Spotlight-gebruiker is Remco Teunissen van alle markten thuis. Van het technisch coördineren van de lichtshow van het dance event Sensation over het ontwerpen van verscheidene musea-installaties tot de trouw van koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Hoe groot het evenement ook mag zijn, Remco deinst voor niets terug. Zo ook niet voor de League of Legends World Championship. Verder lezen »

In de kijker: Scholencampus Panhoven

Als onderdeel van het Scholen van Morgen-programma ontwierp Bekkering Adams architecten de multifunctionele Scholencampus Panhoven te Peer. Een project dat de nodige aandacht verdient. Verder lezen »

HP Z2 Mini: speciaal voor CAD-gebruikers

Wat een mooi voorbeeld van kruisbestuiving tussen IT en architectuur, die nieuwe HP Z2 Mini! Dit werkstation, gemaakt door en voor ontwerp-professionals, heeft alles in zich om jouw CAD-ervaring naar een nieuw niveau te tillen. Verder lezen »

Drie zegevierende Vectorworks-gebruikers voor "Staalbouwwedstrijd 2016"

De Staalbouwwedstrijd 2016 bekroont enkele bouwprojecten die tussen juni 2014 en mei 2016 werden voltrokken op Belgische bodem. Tijdens de Staalbouwdag in Affligem werden negen prijzen uitgereikt. Het resultaat? Maar liefst vier prijzen voor drie Vectorworks-gebruikers.  Verder lezen »

Inspiratie: student maakt geweldig ontwerp voor ergotherapeutisch centrum

Een eindverhandeling lijkt voor veel studenten een onheilspellende taak. Het is dan ook geen sinecure om een bepaald focuspunt te vinden. Niet zo voor Raphael Leonida die recent afstudeerde aan de DeMontfort Universiteit te Leicester. Raphael was zeer vastberaden over wat hij wilde ontwerpen: een ergotherapeutisch centrum. Verder lezen »

Vijf Vectorworks-gebruikers bij laureaten "De Vlaamse Tuinaannemer 2016"

Reeds enkele jaren worden de mooiste tuinen bekroont tijdens de wedstrijd 'De Vlaamse Tuinaannemer'. Met enige trots kunnen wij vermelden dat er maar liefst 5 Vectorworks-gebruikers als winnaar uit de bus kwamen.  Verder lezen »

Enkele tips van de lichtontwerper van Bruce Springsteen

Jeff Ravitz, Vectorworks-gebruiker en Emmy-award winnende oprichter van Intensity Advisors, is reeds drie decennia de vaste lichtontwerper van Bruce 'The Boss' Springsteen. Verder lezen »

Maggie Shelters: een thuis voor vluchtelingen

Ook al heeft het woord 'thuis' voor iedereen een andere betekenis, we kunnen ons allemaal voorstellen hoe moeilijk het moet zijn om gedwongen zonder te vallen. Jammer genoeg is deze vrees voor miljoenen vluchtelingen de laatste jaren realiteit geworden. Aangezien het binnen vluchtelingenkampen verboden is om permanente gebouwen neer te poten, kwam DMOA Architecten met het Maggie-programma op de proppen. Verder lezen »

Stem op "De Vlaamse Tuinaannemer"

Reeds enkele jaren worden de mooiste tuinen bekroont tijdens de wedstrijd 'De Vlaamse Tuinaannemer'. Met enige trots kunnen wij vermelden dat er maar liefst 7 van de 15 genomineerde tuinaannemers Vectorworks-gebruiker zijn. Breng zelf ook je stem uit en maak kans op maar liefst € 1.000 aan tuinonderhoud. Verder lezen »

Inspiratie: Are You Ready to Rock?

Het festivalseizoen is volop aan de gang, perfecte timing dus om eens retrospectief te gaan kijken naar de grootste concerten van de laatste jaren. Dit vooral met het werk van de grootste entertainment designers als focuspunt. Verder lezen »

Winnaars Zwitserse Foundation Award

De jaarlijks uitgereikte Foundation Award voor Beste Jong, Zwitsers Architectuurbedrijf gaat dit jaar naar JOM Architects. Dit door Vectorworks gesponsorde programma, in samenwerking met ComputerWorks AG, lauwerde deze firma omwille van de wisselwerking tussen de 3 partners, elk met een eigen achtergrond en focus, hetgeen het productieve potentieel van een heterogene mindset demonstreerde. Verder lezen »

King+King Architects: van blauwdruk tot BIM

King + King Architects, een van de oudste architectuurbureaus van de VS, heeft heel wat ervaring in vernieuwende architectuur. In deze Vectorworks-video ontdek je hoe deze trendsettende ontwerpers BIM en geavanceerd 3D gebruiken in hun pionierswerk. Verder lezen »

Vectorworks in Entertainment

Tweemalig Tony Award-laureaat Donald Holder, bekend van Broadwayshows als The Lion King en Spider-Man: Turn Off The Dark, vertelt hoe hij in entertainment terecht kwam en hoe hij met Vectorworks aan de slag gaat. Verder lezen »

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660