Vectorworks in beeld: Villanova Icône

(25/10/2018)


In 2015 won architectenbureau Hamonic+Masson & Associés de ontwerpwedstrijd voor het Villanova Icône project, een urban appartementsgebouw voor de Franse projectontwikkelaar Nexity. Vandaag is dit iconische ontwerp uitgeroepen tot themabeeld voor BIM in Vectorworks 2019.

Hamonic+Masson & Associés werd opgericht in 1997, viel sindsdien al meermaals in de prijzen en is momenteel ook aan een internationale opmars bezig. Het bekende architectenbureau werkt zowel publieke als private projecten uit, waaronder huisvesting, inrichting van de openbare ruimte, vastgoed voor bedrijven en algemene infrastructuurprojecten.

Het opvallende Villanova Icône situeert zich op een stedelijk kruispunt: Les Agnettes, het eco-district Chandon-République en Calmette voegen zich er samen in Gennevilliers, ten noordwesten van Parijs. Deze unieke kruisbestuiving van stedelijke contexten dwong de architecten om een heel eigen ontwerptaal te hanteren bij de uitwerking van het project. Het uiteindelijke design wordt gekenmerkt door een veelheid aan terrassen en balkons. De verbindingen tussen deze buitenruimtes en de overgang naar de binnenkant van het gebouw waren zeer vlot en gedetailleerd te realiseren met Vectorworks.

“Het lagenprincipe in Vectorworks staat ons toe snel te wisselen tussen interieur en exterieur. Zelfs de meest afgesloten ruimtes konden we in detail bestuderen,” stelt Gaëlle Hamonic, medevennoot. “Vectorworks vergemakkelijkt zelfs het ontwerp van onze meest complexe projecten, van de eerste conceptvorming tot de finale afwerking. Het is een uiterst efficiënt pakket dat perfect overeenstemt met onze architecturale stijl en ons algehele ontwerpproces.”

Een uitgestrekte tuin in het midden van het project laat het geheel naadloos overlopen in haar omgeving - een zeer belangrijk esthetisch en ecologisch aspect, gezien haar link met het nabije eco-district. Op de begane grond zijn er winkels, portieken en een doordachte circulatie, die alle bijdragen tot de publieke ervaring van de ruimte. De appartementen zelf zijn in een waaiervorm geschikt, wat het zeventien verdiepingen tellende gebouw een zeer rijke, uitgesproken architecturale look meegeeft.

Een project van deze schaal werk je niet alleen uit: ingenieurs, landschapsarchitecten, economen en bouwaannemers werkten allen zeer nauw samen om dit project te realiseren en ze zullen dit ook blijven doen tot aan de finish in 2020. Vectorworks is daarin een onmisbare partner, die zorgt voor een moeiteloze uitwisseling van informatie tussen alle betrokken partijen.

Benieuwd naar de innovaties van Vectorworks 2019? Leer er hier meer over.

www.designexpress.eu © Design Express 2011 privacy tel BE 015 71 96 00 tel NL 0182 756 660